Çalışma Anında Accses Veritabanı Ve Tablo Oluş.. |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
turknetyazilim
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Bu kullanıcıya ait mesajları bul
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Moderator Group Kayıt Tarihi: 18.Ocak.2008 Bulundugu Yer: Balıkesir Online: Sitede Değil Gönderilenler: 214 |
Alıntı Cevapla
Konu: Çalışma Anında Accses Veritabanı Ve Tablo Oluş.. Gönderim Zamanı: 10.Kasim.2008 Saat 14:43 |
Merhaba bir Konu Hakkınha Bilgi vermek istiyorum.Bilenleri Tabi Lafım yok.
Googla da baya bi turlayıp istediğimi bulamayınca bende oturdum. kendim Yazdım.
Yapacağımız uygulama şu olacak delphiden çalışma anında Accsess Veritabanı ve bu Veritabanın içine Tablolar oluşturmayı anlatıcam.
Bu işi Delphideki Ado ve Server Bileşen Paletlerini Kullarak Yapıcaz.
Gerekli Nesneler:
Button1
ADOConnection1
ADOQuery1
AccessApplication1 (Bileşen Paletinde Server Sekmesinde...)
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var Program_Yol:String; begin Program_Yol:=ExtractFilePath(Application.ExeName); //Programın Çalıştığı Dizin Adresi WITH AccessApplication1 DO BEGIN NewCurrentDatabase(Program_Yol+'Deneme');//Yeni Oluştur Disconnect; //Bağlantı kes NewFileTaskPane;// Yeniden Hazırlan :) END; ADOConnection1.ConnectionString:='Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;'+
'Data Source='+Program_Yol+'Deneme.mdb'+ ';Persist Security Info=False'; IF NOT ADOConnection1.Connected THEN ADOConnection1.Open;
WITH ADOQuery1 DO BEGIN Close; SQL.Clear; SQL.Text:='CREATE TABLE SINAV_BILGILERI'+ '(ID AUTOINCREMENT,'+ //Otomotik artan Alan 'SINAVADI CHAR(255),'+ 'SINAVIYAPAN CHAR(100),'+ 'GUVENLIK_SIFRESI CHAR(25),'+ 'PRIMARY KEY(ID))'; //Birincil Anahtar Belirle ExecSQL; SQL.Clear; SQL.Text:='CREATE INDEX INDEXADI ON SINAV_BILGILERI (ID)'; ExecSQL; END; end; Uygulama : http://rapidshare.com/files/162411281/Access_Uyg.rar.html
Kolay Gelsin...
Herkese iyi Çalışmalar..
|
|
murat turan
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Admin Group Datakent Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003 Bulundugu Yer: Turkey Online: Sitede Değil Gönderilenler: 1798 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 10.Kasim.2008 Saat 20:31 |
iyi gidiyorsun iyi, fakat yavaştan .NET'e de bakmaya başla. çünkü delphi nin geleceği biraz sorunlu gibi. delphi pirism sadece isim olarak delphi ye benziyor ve gelecek nesil delphinin yerini alacak olan yazılım geliştirme aracı ve temel olarak .net'e dayanıyor. |
|
turknetyazilim
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Moderator Group Kayıt Tarihi: 18.Ocak.2008 Bulundugu Yer: Balıkesir Online: Sitede Değil Gönderilenler: 214 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 11.Kasim.2008 Saat 09:09 |
Hocam Önerileriniz için Teşekkürler.Hocam En çok sevdiğim Görsel programlama... Önceden Delphi Hakkında Döküman okurken RAD Kelimesi geçiyodu.BirKaç Kişinin de ağzından duymuştum.Yaa Bu Rad da ne demek diye düşünüyodum.(Rapid Application Development) Haa ingilizcesi bi şekilde. Anlamı Hızlı Uygulama Geliştirme Demek.
Ben bunu Delphiyi Kulladıkça anladım.Ve Hangi Taşı Kaldırsam Altıntan Borland ürünleri çıktı.
Hocam Bu işe Quick basic le Masmavi Dünyada Başladım.Ve Tonlarca Deris Gördüm.Ama Şimdi yüzüne dahi Bakmıyorum.
Hocam Önerilerini Şiddetle Dikkate Alıcam
|
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |