Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çalışma Anında Accses Veritabanı Ve Tablo Oluş..

Nereden Yazdırıldığı: Datakent
Kategori: Diğer bölümler
Forum Adı: Borland Delphi
Forum Tanımlaması: Borland Delphi ile ilgili soru / sorun / paylaşım bölümü
URL: http://forum.datakent.com/forum_posts.asp?TID=1576
Tarih: 18.Temmuz.2019 Saat 09:40


Konu: Çalışma Anında Accses Veritabanı Ve Tablo Oluş..
Mesajı Yazan: turknetyazilim
Konu: Çalışma Anında Accses Veritabanı Ve Tablo Oluş..
Mesaj Tarihi: 10.Kasim.2008 Saat 14:43
Merhaba bir Konu Hakkınha Bilgi vermek istiyorum.Bilenleri Tabi Lafım yok.
Googla da baya bi turlayıp istediğimi bulamayınca bende oturdum. kendim Yazdım.
 
Yapacağımız uygulama şu olacak delphiden çalışma anında Accsess Veritabanı ve bu Veritabanın içine Tablolar oluşturmayı anlatıcam.
 
Bu işi Delphideki Ado ve Server Bileşen Paletlerini Kullarak Yapıcaz.
Gerekli Nesneler:
Button1
ADOConnection1
ADOQuery1
AccessApplication1 (Bileşen Paletinde Server Sekmesinde...)
 
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Program_Yol:String;
begin
Program_Yol:=ExtractFilePath(Application.ExeName); //Programın Çalıştığı Dizin Adresi
 WITH AccessApplication1 DO
            BEGIN
            NewCurrentDatabase(Program_Yol+'Deneme');//Yeni Oluştur
            Disconnect; //Bağlantı kes
            NewFileTaskPane;// Yeniden Hazırlan :)
            END;
      ADOConnection1.ConnectionString:='Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;'+
      'Data Source='+Program_Yol+'Deneme.mdb'+
      ';Persist Security Info=False';
      IF NOT ADOConnection1.Connected THEN ADOConnection1.Open;
      WITH ADOQuery1 DO
              BEGIN
              Close;
              SQL.Clear;
              SQL.Text:='CREATE TABLE SINAV_BILGILERI'+
              '(ID AUTOINCREMENT,'+ //Otomotik artan Alan
              'SINAVADI CHAR(255),'+
              'SINAVIYAPAN CHAR(100),'+
              'GUVENLIK_SIFRESI CHAR(25),'+
              'PRIMARY KEY(ID))';  //Birincil Anahtar Belirle
              ExecSQL;
              SQL.Clear;
              SQL.Text:='CREATE INDEX INDEXADI ON SINAV_BILGILERI (ID)';
              ExecSQL;
              END;

end;
 
Uygulama : http://rapidshare.com/files/162411281/Access_Uyg.rar.html
 
Kolay Gelsin...
Herkese iyi Çalışmalar..
 
 
 
 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: murat turan
Mesaj Tarihi: 10.Kasim.2008 Saat 20:31

iyi gidiyorsun iyi, fakat yavaştan .NET'e de bakmaya başla. çünkü delphi nin geleceği biraz sorunlu gibi. delphi pirism sadece isim olarak delphi ye benziyor ve gelecek nesil delphinin yerini alacak olan yazılım geliştirme aracı ve temel olarak .net'e dayanıyor.



-------------
http://www.kasatakip.com - Kasa Takip  |  http://www.caritakip.com - Cari Takip  |  http://www.evraktakip.com - Evrak Takip  |  http://www.etasqlmobil.com - ETA SQL Mobil


Mesajı Yazan: turknetyazilim
Mesaj Tarihi: 11.Kasim.2008 Saat 09:09

Hocam Önerileriniz için Teşekkürler.Hocam En çok sevdiğim Görsel programlama...

Önceden Delphi Hakkında Döküman okurken RAD Kelimesi geçiyodu.BirKaç Kişinin de ağzından duymuştum.Yaa Bu Rad da ne demek diye düşünüyodum.(Rapid Application Development) Haa ingilizcesi bi şekilde. Anlamı Hızlı Uygulama Geliştirme Demek.
Ben bunu Delphiyi Kulladıkça anladım.Ve Hangi Taşı Kaldırsam Altıntan Borland ürünleri çıktı.
Hocam Bu işe Quick basic le Masmavi Dünyada Başladım.Ve Tonlarca Deris Gördüm.Ama Şimdi yüzüne dahi Bakmıyorum.
 
Hocam Önerilerini Şiddetle Dikkate AlıcamClap


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat