IBM’den dünyanın en hızlı yongası.
Nereden Yazdırıldığı: Datakent
Kategori: Genel
Forum Adı: Teknoloji haberleri
Forum Tanımlaması: Teknolojideki son gelismeler,...
URL: http://forum.datakent.com/forum_posts.asp?TID=972
Tarih: 04.Mayis.2025 Saat 09:00
Konu: IBM’den dünyanın en hızlı yongası.
Mesajı Yazan: szaim
Konu: IBM’den dünyanın en hızlı yongası.
Mesaj Tarihi: 25.Mayis.2007 Saat 02:49
IBM, bugüne kadar üretilmiş en hızlı mikro işlemciyi piyasaya sunduğunu ve yeni yongayı Sistem p570 sunucularında kullanmaya başladığını duyurdu. IBM’den yapılan açıklamaya göre, kuruluşun ürettiği, 4.7 GHz hızındaki POWER6 yongası, bir önceki modelden yüzde 100 daha hızlı çalışıyor, ancak aynı miktarda elektrik tüketiyor. Yeni yongalarla donatılan Sistem p570 sunucuları ise halen piyasada bulunan en yakın rakibi Itanium tabanlı HP sunuculardan yaklaşık 3 kat daha hızlı çalışıyor.
Laboratuvar ortamında 5 GHz’lik hızı da aşabilen çift çekirdekli POWER6 yongaları, çekirdek başına 8 MB önbelleğe sahip. IBM’in 65 nanometre teknolojisiyle ürettiği POWER6, üzerinde 790 milyon transistör bulunduruyor. POWER6, Unix bazlı sunucularda kullanılan tamsayı ve kayan virgüllü hesaplamalar, Java yazılımları ve hareket işleme gibi uygulamaları da aynı anda yapabiliyor.
POWER6’nın yapılandırılabilir bant genişliği sayesinde kullanıcılar maksimum performans ya da minimum maliyet arasında seçim yapabiliyor ve sunucuyu düşük voltajlarda da çalıştırabiliyor. POWER6 işlemcisi, bilgi akışının kesildiği zamanlarda kendi kendini kapatıyor ve bu sayede enerjinin kullanımı yüzde 35 oranında azalıyor. POWER6 ayrıca, sistem içinde ısının yükseldiği bölgeleri tespit ederek, oraya yollanan bilgileri azaltıyor ve ısının normal seviyelerde kalmasını sağlıyor.
POWER6 ile çalışan Sistem p570 ise saniyede 300 GB bilgi indirme performansıyla, itunes kataloğundaki tüm şarkı, klip ve dosyaları 60 saniye içinde hafızasına kaydedebiliyor. Yüksek performans ve sanallaştırma kapasitesiyle kullanıcıların hızını yüzde 100 artırırken, yüzde 50 enerji tasarrufu sağlıyor.
-------------
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: murat turan
Mesaj Tarihi: 25.Mayis.2007 Saat 03:44
dehşet
------------- http://www.kasatakip.com - Kasa Takip | http://www.caritakip.com - Cari Takip | http://www.evraktakip.com - Evrak Takip | http://www.etasqlmobil.com - ETA SQL Mobil
|
Mesajı Yazan: szaim
Mesaj Tarihi: 25.Mayis.2007 Saat 03:59
Gerçektende de dehşet..
-------------
|
Mesajı Yazan: AfterLife
Mesaj Tarihi: 25.Mayis.2007 Saat 04:25
Ben ne desem şaşırdım valla
------------- http://www.mobilgezer.com - mobilgezer | http://www.evraktakip.com - Evrak Takip | http://www.etasqlmobil.com - ETA SQL Mobil |
|
|