Fazladan Profil Bilgileri nerde tutuluyor ? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
h.cetiner
Newbie Kayıt Tarihi: 13.Temmuz.2010 Online: Sitede Değil Gönderilenler: 20 |
Alıntı Cevapla
Konu: Fazladan Profil Bilgileri nerde tutuluyor ? Gönderim Zamanı: 18.Temmuz.2010 Saat 11:50 |
şimdi şöyle elimde fazladan ekledigim profil alanları var web config de
<profile enabled="true">
<properties>
<add name="FirstName" type="string"/>
<add name="LastName" type="string" />
<add name ="HomeAddress" type="string" />
</properties>
daha sonra aşağıdaki şekilde Bir alanınıa değiştiriyorum.Ve kaydediyorum.
ProfileCommon userProfile = (ProfileCommon) System.Web.Profile.ProfileBase.Create
(User.Identity.Name);
userProfile.FirstName = TextBox5.Text;
userProfile.Save();
logoff ve login oldugumda bu veriye erişebiliyorum.buraya kadar herşey normal
ancak veriler nerde saklanıyor ? cookie olarak mı ? çünkü sqlprovider ın tüm tablolarına baktım böyle bir bilgi database de saklanmıyor.nerden alıyor ozaman bu bilgiyi ?
not:Detaylarıyla tektek yazarken çok umutsuz yazıyorum.sordugum sorular %95 cevapsız kalıyor heryerde.
Düzenleyen h.cetiner - 18.Temmuz.2010 Saat 12:32 |
|
tesadüf,şans ve kaos: kurulu sistemlerin insanın denetleyemeyeceği bir düzende işlediklerinde kullanılan terimlerdir.
|
|
murat turan
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Bu kullanıcıya ait mesajları bul
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Admin Group Datakent Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003 Bulundugu Yer: Turkey Online: Sitede Değil Gönderilenler: 1798 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 18.Temmuz.2010 Saat 14:34 |
asp.net profiler 'ı kulalndığında sistem "App_Data" dizinine "ASPNETDB.MDF" dosysını yaratır ve bu bilgileri bu dosyada saklar. özelleştiirlerek bu dosya farklı konumlarda saklanabilir. zira profiler webconfig ayarlarında "Provider" seçeneği sunar. projende bahsettiğim dizine bakıver. |
|
h.cetiner
Newbie Kayıt Tarihi: 13.Temmuz.2010 Online: Sitede Değil Gönderilenler: 20 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 18.Temmuz.2010 Saat 18:12 |
kimsenin cevaplamayacagını düşünüp dün akşam araştırdım .hallettim.
fazladan bilgi için ayrıca teşekkürler.
Düzenleyen h.cetiner - 20.Temmuz.2010 Saat 13:32 |
|
tesadüf,şans ve kaos: kurulu sistemlerin insanın denetleyemeyeceği bir düzende işlediklerinde kullanılan terimlerdir.
|
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |