Datakent Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa > Diğer bölümler > Java
  Aktif Konular Aktif Konular RSS: Java parameters
  Yardım Yardım  Hızlı Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Java parameters

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1798
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Java parameters
    Gönderim Zamanı: 21.Ocak.2016 Saat 11:34
Java ile dinamik olarak N sayıda değer alabilecek bir procedur yapmak isterseniz tip sonrası "..." atamanız yeterli oalcaktır.

void testProcedure(String... values){
        //kod...
        //int len = values.length;
        //...
}


//kullanım örneği:
testProcedure("ali","veli","kemal","hasan");
testProcedure("tarık");
testProcedure(new String[]{"hakkı","ahmet"});

Bu yapının C#'da da kullanımını merak edenler için;

void testProcedure(params string[] values)
{
    //int len = values.Length;
}


C# da ... yerine "params" ibaresi kullanılmaktadır ve tip array formatında tanımlanmalıdır. Kullanımı Java ile aynıdır!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Menü Göster



Bu Sayfa 0,256 Saniyede Yüklendi. [power by : WebWiz]