Datakent Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa > Diğer bölümler > Borland Delphi
  Aktif Konular Aktif Konular RSS: Delphi 7 Animasyon (Gif) Oynatma & Form Kesme
  Yardım Yardım  Hızlı Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Delphi 7 Animasyon (Gif) Oynatma & Form Kesme

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Recep Turan Açılır Menü Göster
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Kayıt Tarihi: 02.Aralik.2010
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 6
  Alıntı Recep Turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Delphi 7 Animasyon (Gif) Oynatma & Form Kesme
    Gönderim Zamanı: 12.Mart.2011 Saat 18:24
Borland Delphi 7 gif desteklemiyor ve uzun bir süre önce gif çalıştırmaya uğraşırken basit yoldan form kesmeyide keşfetmiştim.

Şimdi Yapılması gerekenleri sırası ile anlatacağım.

1. Öncelikle gif componentini indirip delphiye ekliyoruz.  Bu componenti yükledikten sonra delphi gif imageleri desteklemeye başlayacaktır. Test için yükledikten sonra a form'a bir tane image nesnesi atın sonra picture kısmından load yapın eğer dosya türlerinde gif yazısıda çıkıyorsa olmuş demektir.

2. Şimdi Form kesme olayına geçiyoruz. Öncelikle keseceğiniz formu seçip formun ''transparentcolor'' özelliğini ''true'' yapın. ''Transparentcolorvalue'' ise formda keseceğemiz renk değeridir.  Siyah olarak kalsın. Sonra formunuzun ''borderstyle'' özelliğini ''bsNone'' ve image nesnenizin ''align'' özelliğini ''alclient''  olarak ayarlayın.   Gifinizi image nesnesine yükleyin. imagenizin ''transparent'' özelliğini ''true'' yapınız.

3. Formun create yordamına girip şu kodu ekleyin =      Brush.Style := bsClear;

4. Eğer imagenizi mause ile sürüklemek istiyorsanız imagenizin MouseDown yordamına şu kod satırlarını ekleyiniz =      releasecapture;     form1.Perform(wm_syscommand,$f012,0);

5.  Ve Çalıştırın. Kesilmiş formunuz hayırlı olsun :)


== Uygulanan Kodlama ==

form1.BorderStyle := bsNone;
form1.TransparentColor:= True;
Image1.Transparent := true;
 image1.Align := alClient;

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
   Brush.Style := bsClear;
end;

procedure TForm1.Image1MouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
  Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
releasecapture;
form1.Perform(wm_syscommand,$f012,0);
end;

* Hayal gücünüze bağlı olarak bu kodları şekillendirerek çok değişik şeyler elde edebilirsiniz.  *Yüklediğiniz gif illa hareketli olması gerekmez isterseniz farklı formatta olan bir resmi gif'e çeviripte kullanabilirsiniz.


Örnek için : http://www.speedyshare.com/files/27354807/_Anime_Form.rar
Yukarı Dön
AnGryHun Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge

Kayıt Tarihi: 20.Mart.2011
Bulundugu Yer: Türkiye
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1
  Alıntı AnGryHun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20.Mart.2011 Saat 02:23
Merhaba Arkadaşım,

GifComponentini yükledim fakat yüklediğim gif hareket etmiyor ? Bunla ilgilide bir kaç bilgi yazar mısın ?
Beni mi İstiyorsun ?
Yukarı Dön
Recep Turan Açılır Menü Göster
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Kayıt Tarihi: 02.Aralik.2010
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 6
  Alıntı Recep Turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20.Mart.2011 Saat 17:16
Merhaba,
Eğer kullandığınız derleyici Borland Delphi 7 ise gif componentini yükledikten sonra sorunsuz bir şekilde haraketli giflerinizi oynatması gerek. Eğer farklı bir derleyici kullanıyorsanız ve bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Menü Göster



Bu Sayfa 0,160 Saniyede Yüklendi. [power by : WebWiz]