Datakent Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa > Diğer bölümler > Borland Delphi
  Aktif Konular Aktif Konular RSS: Ufak bir yardım ( ders proğramı )
  Yardım Yardım  Hızlı Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ufak bir yardım ( ders proğramı )

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
PaLeSTiNe Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge

Kayıt Tarihi: 07.Mayis.2010
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 4
  Alıntı PaLeSTiNe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ufak bir yardım ( ders proğramı )
    Gönderim Zamanı: 07.Mayis.2010 Saat 19:11
Selam arkadaslar forumlarda gezinirken burasi denk geldi genis kapsamlida hem,hosuma gitti. Ben univ 2.sinif bilg.programciligi okuyorum. Proje odevim var otomatik ders dagitim programi.
Suanda %85 i bitmis durumda ama ufak bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
form1 de 2 listbox um var , birinde ders adı-ogretmenadı-ders sınıfı, digerınde saatleri mevcut durumda..
 
        LİSTBOX1               LİSTBOX2
delphi-ali veli - lab3             4
asp-ali ali -lab2                   2


seklinde..
 
forum 2 de de 1 adet Stringgrid im var , burda dersleri dagıt dedigimde suanda dersleri haftanın degisik gun ve saatlerine dagitiyorum , sizden ricam bu stringgrid e derslerin karsisindaki ders saati kadar yazilmasidir , bir turlu yapamadim..
 
Yardimci olabilirseniz cok sevinirim,gerekirse mail adresimi verebilirim uzun surer derseniz..
 
Simdiden cok tesekkurler , iyi forumlar..
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1772
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08.Mayis.2010 Saat 12:43

merhabalar. derslerin karşısındaki ders saati kadar yazilması.  burada demek istediğin x dersinde 5 saat varsa x dersini 5 defa mı yazdırmak. bunu mu demek istedin?

Yukarı Dön
PaLeSTiNe Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge

Kayıt Tarihi: 07.Mayis.2010
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 4
  Alıntı PaLeSTiNe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08.Mayis.2010 Saat 13:23
Orjinalini yazan: murat turan

merhabalar. derslerin karşısındaki ders saati kadar yazilması.  burada demek istediğin x dersinde 5 saat varsa x dersini 5 defa mı yazdırmak. bunu mu demek istedin?

 
Evet abi aynen onu demek istedim.. yani delphi dersinde 4 saat yazıyorsa 4 kere yazdırılsın istiyorum.
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1772
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08.Mayis.2010 Saat 18:52

derslerin olduğu liste kutusu içerisindeki nesne adedine göre döngü aç

ör: delphi, vb, c#  (üç ders varsa üçlü döngü aç. listbox.items.count)  sonra döngü içi bir döngü daha aç. buda aktif ders için ders saatini öğren okadarda iç döngü aç ve iç döngüde stringgrid in rowcount'u+1 yap ve yeni eklenen satıra aktif dersi yazdır. çaktın?
Yukarı Dön
PaLeSTiNe Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge

Kayıt Tarihi: 07.Mayis.2010
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 4
  Alıntı PaLeSTiNe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08.Mayis.2010 Saat 19:30
Orjinalini yazan: murat turan

derslerin olduğu liste kutusu içerisindeki nesne adedine göre döngü aç

ör: delphi, vb, c#  (üç ders varsa üçlü döngü aç. listbox.items.count)  sonra döngü içi bir döngü daha aç. buda aktif ders için ders saatini öğren okadarda iç döngü aç ve iç döngüde stringgrid in rowcount'u+1 yap ve yeni eklenen satıra aktif dersi yazdır. çaktın?
 
Abi anladım, dediğinizi denedimde daha önce ufakdan ama bir türlü randımana oturtamadım. Size yaptığım örneği mail atsam bir göz geçirirmisiniz ? Tek eklenecek şey o ilgilenebilirmisiniz?
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1772
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09.Mayis.2010 Saat 09:53
 
 
 
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  I, I2: Integer;
  ax:SmallInt;
begin
 StringGrid1.RowCount := 2;
 StringGrid1.FixedRows := 1;
 StringGrid1.Cells[0,0] :='Dersler';
 for I := 0 to ListBox1.Count - 1 do
 begin
    ax := StrToIntDef( ListBox2.Items.Strings,0);
    for I2 := 0 to ax - 1 do
    begin
      StringGrid1.RowCount := StringGrid1.RowCount + 1;
      StringGrid1.Cells[0,StringGrid1.RowCount-2] := ListBox1.Items.Strings;
    end;
 end;
 if StringGrid1.RowCount > 2 then
  StringGrid1.RowCount := StringGrid1.RowCount -1 ;
end;


Düzenleyen murat turan - 09.Mayis.2010 Saat 09:54
Yukarı Dön
PaLeSTiNe Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge

Kayıt Tarihi: 07.Mayis.2010
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 4
  Alıntı PaLeSTiNe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09.Mayis.2010 Saat 10:23
Orjinalini yazan: murat turan

 
 
 
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  I, I2: Integer;
  ax:SmallInt;
begin
 StringGrid1.RowCount := 2;
 StringGrid1.FixedRows := 1;
 StringGrid1.Cells[0,0] :='Dersler';
 for I := 0 to ListBox1.Count - 1 do
 begin
    ax := StrToIntDef( ListBox2.Items.Strings,0);
    for I2 := 0 to ax - 1 do
    begin
      StringGrid1.RowCount := StringGrid1.RowCount + 1;
      StringGrid1.Cells[0,StringGrid1.RowCount-2] := ListBox1.Items.Strings;
    end;
 end;
 if StringGrid1.RowCount > 2 then
  StringGrid1.RowCount := StringGrid1.RowCount -1 ;
end;
 
 
 
Çok sağol abi yardımların için,bailığı kilitleyebilirsiniz yardımınız için tekrar teşekkür ederim
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1772
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13.Mayis.2010 Saat 17:05
kodda    ListBox2.Items.String   olan kısımlar aşağıdaki gibi olacak. delphiden kopyala yapıştır yaptım nedense köşeli parantezler uçmuş.

ListBox2.Items.Strings[ I ]


Düzenleyen murat turan - 13.Mayis.2010 Saat 17:06
Yukarı Dön
turknetyazilim Açılır Menü Göster
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Kayıt Tarihi: 18.Ocak.2008
Bulundugu Yer: Balıkesir
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 214
  Alıntı turknetyazilim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20.Mayis.2010 Saat 11:32

Murat abi nerelerdesin döndün mü ?

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Menü Göster



Bu Sayfa 0,156 Saniyede Yüklendi. [power by : WebWiz]