Datakent Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa > Diğer bölümler > C# & ASP.NET
  Aktif Konular Aktif Konular RSS: C# ile dama oyunu
  Yardım Yardım  Hızlı Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

C# ile dama oyunu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
bayramoglu_61 Açılır Menü Göster
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Kayıt Tarihi: 05.Temmuz.2007
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 25
  Alıntı bayramoglu_61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: C# ile dama oyunu
    Gönderim Zamanı: 30.Ekim.2009 Saat 17:43
Bu günlerde C# ile dama oyunu geliştirmekle uğraşıyorum, bitince bu başlık altında paylaşacağım.Bu konuyu uygulamayı bitirmeden önce açmamın sebebi  , varsa önerileriniz ve fikirlerinizin işime yarayacağı düşüncesidir.Önerileri bekliyorum.
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1764
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31.Ekim.2009 Saat 10:27

başarılar.

Yukarı Dön
bayramoglu_61 Açılır Menü Göster
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Kayıt Tarihi: 05.Temmuz.2007
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 25
  Alıntı bayramoglu_61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03.Kasim.2009 Saat 12:49

Teşekürler,  yalnız şöyle bir sorunum var; ben tasları çalışma anında döngü içinde kendim user control olarak oluşturduğum "tas_control " adlı kontrolden türetiyorum.taşları tahta üzerinde  taşıyabilmem için, "secili_tas" ve "hedef_kare" adlı değişkenlerde  taşınacak taşı ve hangi hücreye gideceğini tutmaya calışıyorum.Ancak tıklanan taşı  değişkene atmakta sorun yaşıyorum  "tas_control secili_tas;

secilitas=tahta.activecontrol;"  dediğim zaman tip uyuşmazlığı hatası veriyor. değişkeni tas_control olarak değilde normal control yani "system.windows.forms.control" sınıfından tanımladığım zaman bu sefer
activecontrol' u o değişkene atabiliyorum ama benim istediğim kendi kontrolümden türettiğim değişkene tıklanan controlü atmak.Veya controlün kendisini değilde, adını bi string de tutup o şekilde kullanma imkanım varmıdır? yani adı şu olan controlü şu hücreye taşı gibi ???


Düzenleyen bayramoglu_61 - 03.Kasim.2009 Saat 12:50
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1764
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03.Kasim.2009 Saat 20:58

kardeş örnek bir uygulama adresi;

 
elbet bak aynısını yap demiyorum, sadece biryerlerinden fikir al kendi sistemini oluştur. her programcı yeri geldiğinde birilerinin yaptığından esinlenir, belki daha iyisini yapar belki daha vasatını bilinmez ama birşekilde birşeyler zaman zaman esin kaynağı olur.
Yukarı Dön
bayramoglu_61 Açılır Menü Göster
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Kayıt Tarihi: 05.Temmuz.2007
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 25
  Alıntı bayramoglu_61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03.Kasim.2009 Saat 22:24
Teşekkürler ama bu örneği daha önce inceledim.O proje benim yaptığımdan daha farklı bi mantık üzerine kurulu ve oldukca kompleks bi yapıya sahip.Ben sadece sorumun cevabını arıyorum.Sen murat abi değilsin sanırım o ilgilenmiyor mu artık forumla??
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1764
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04.Kasim.2009 Saat 18:57
benim adamım benim, taşların yerini tutmak için ek nesne kulalnmadan array kullanabilirsin.
tahta 8*8 = 64 değer içerebilen 8*8 lik bir array yap taşların durumunu array değişkende tut. bu tür birşey denedin mi?
Yukarı Dön
bayramoglu_61 Açılır Menü Göster
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Kayıt Tarihi: 05.Temmuz.2007
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 25
  Alıntı bayramoglu_61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06.Kasim.2009 Saat 10:39
Bi an sen olmadığın hissine kapıldım üstad hitap şeklinden olsa gerek.Msn ine de başkası bakıyorya forumda da birini görevlendirdin sandım.Taşları zaten bi arraylist ile tutuyorum, taşlar için özel nesne oluşturmamın sebebi c# daki mevcut nesnelri istediğim şekilde esnek kullanamamam.benim sıkıntım taşların durumunu tutmakta değil, secili taşı bi değişkende tutmak istiyorum(ya adını yada kendini).kontrole tıklanınca doğal olarak mevcut olan activecontrol değişkenine atılması lazım ama benim oluşturduğum kontrol activecontrol olmuyor.Diyorum ki madem kontrol ün kendini tutamıyoruz adını tutsam da, o şekilde erişsem o kontrole olabilirmi.örneğin adı şu olan kontrolün pozisyonunu değiş gibi??
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1764
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06.Kasim.2009 Saat 16:17

Control[] tx;

tx = this.Controls.Find("textBox1", true);

MessageBox.Show(tx[0].Text);

Yukarı Dön
bayramoglu_61 Açılır Menü Göster
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Kayıt Tarihi: 05.Temmuz.2007
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 25
  Alıntı bayramoglu_61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07.Kasim.2009 Saat 10:01
teşekkürler sanırım bu işimi görür.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Menü Göster



Bu Sayfa 0,125 Saniyede Yüklendi. [power by : WebWiz]