![]() |
XML Web servisleri Kullanımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
turknetyazilim ![]() Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Bu kullanıcıya ait mesajları bul
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Moderator Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18.Ocak.2008 Bulundugu Yer: Balıkesir Online: Sitede Değil Gönderilenler: 214 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27.Temmuz.2009 Saat 16:55 |
Merhaba Murat abi
biliyorum rahatsız ediyorum.Ama hep son çarem sen oldun.
![]() Delphi 7 ile Xml web servislerinin kullanımı hakkında ?
Xml web servis içersindeki methodlardan geriye integer ,double ,boolean string tipte geriye değer döndüren fonksiyonları kullanabiliyorum. Benim çözemediğim kısım şudur.Xml web servisi içersinde Dataset veya DataTable tipinde veri döndüren fonksiyonları kullanamıyorum. Xml web servislerini Delphi 7 ye import ettiğimde servisteki methodlar geliyor.Düşününki serviste şu şekilde bir method var Birde abi bu konu ile ilgili bir video hazırlamıştım
Saygılarımla
Ben bu methodu import ettiğimde delphide bu methodun döndüreceği tip class=TRemotable şeklinde bir tip geliyor. sınıf hiyeyarşisini incelediğimde Tremotable sınıfınının Tobject sınıfından türediğini gördüm.
Sonuc olarak sorum şudur.Xml web servislerinde geriye Dataset veya DataTable tipinde veri döndüren fonksiyonları delphi 7 ile nasıl kullanabilirim
Saygılarımla |
|
![]() |
|
murat turan ![]() Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Admin Group ![]() ![]() Datakent Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003 Bulundugu Yer: Turkey Online: Sitede Değil Gönderilenler: 1797 |
![]() ![]() ![]() |
merhaba ismail webservisler için ideal geri dönüş tipi xml formatı. her yönüyle yorumlanabilir bir format. veya bir sınıf yazarsın ve bu sınıf türevinde sonuç döndürürsün. ama delphi 7 kulalnıyorsan xml servisler konusunda sürekli sorun yaşayabilirsin. delphi 7 yeni nesil servislere bağlanma konusunda bitti gibi birşey. aslında kendiside bitti ya. |
|
![]() |
|
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Moderator Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18.Ocak.2008 Bulundugu Yer: Balıkesir Online: Sitede Değil Gönderilenler: 214 |
![]() ![]() ![]() |
merhaba Murat abi Öncelikle cevap yazdığın için teşekkürler.Ama benide tam anlamıyla bitirdin Ben Borland ürünlerini ve çok sevmiştim.Çünkü rad kelimesini hakediyordu.Bişeyleri yaparken zevkle yapıyodum.Evet belki şu an Microsoft Net daha favori insanlar için ama RAD kelimesini hakediyormu bilmem.Ne kadar hızlı bunların farkındayım.Eskiden hep bir programlama dili ile uğraşırdım Ve Onu Savunurdum.Yok şöle iyi böle iyi diye. Şimdi Hepsi ile az çok uğraşmaya çalışıyorum.Ve Farkları görüyorum.
Neyse ama bu delphi web servis olayını bir gün çözücem.Aslında şu an çözememin nedeni de tam anlamıyla OOP a daha tam anlamıyla anlayamış olmamıdır. Saygılarımla |
|
![]() |
|
murat turan ![]() Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Admin Group ![]() ![]() Datakent Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003 Bulundugu Yer: Turkey Online: Sitede Değil Gönderilenler: 1797 |
![]() ![]() ![]() |
merhaba ismail dephinin üst sürümlerinde bu sorunu rahatlıkla aşabilirsin. delphi 7 bu konuda sıkıntılı.
|
|
![]() |
|
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
![]() ![]() ![]() |
herkese merhabalar ; Arkadaşlar araştıra araştıra en sonunda sorunun çözümünü buldum.aşağıdaki linkte
http://edn.embarcadero.com/article/28631 Hemde delphi 6 ile ilgili bir örnek.Vaybe kaç aydan beri beynim deki Ram de bu soru boş yere yer kaplayıp kafamı meşgul ediyodu.Sorunun çözümün buldum.Ohhh Beeeee
Yaşasın delphi...
![]() Murat abi artık sıkıntı kalmadı.
![]() |
|
![]() |
|
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
![]() ![]() ![]() |
Konuyla ilgili örnek projeyi aşağıdan kaydedebilirsiniz |
|
![]() |
|
bayramoglu_61 ![]() Moderator Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05.Temmuz.2007 Bulundugu Yer: Turkey Online: Sitede Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
Delphi nin kurulu olduğu dizinde \Demos\WebServices klasöründe bu konu ile ilgili bi hayli açıklayıcı örnek var. |
|
![]() |
|
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
![]() ![]() ![]() |
Aşağıdaki sayfada da örnekler var.Aslında baya kaynak varmış ama Yabancı
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |