Datakent Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa > Diğer bölümler > Borland Delphi
  Aktif Konular Aktif Konular RSS: Activex yapmı yardım
  Yardım Yardım  Hızlı Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Activex yapmı yardım

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
rapstar_mehmet Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge
o-cool

Kayıt Tarihi: 22.Kasim.2006
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 168
  Alıntı rapstar_mehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Activex yapmı yardım
    Gönderim Zamanı: 09.Ocak.2009 Saat 06:18
Selamlar ben Delphi ile basit bir activex yapmak istiyorum.Şimdilik projemde 2 adet Edit,2 Adet Label ve 2 Adet buton var.Benim yapmak istediğim;
 
Buton1'e tıklanınca Edit1'e ve Edit2'ye girilen sayılar Label1'de görünecek ve Label2'de de kısa bi hakkında yazısı olacak.Buton2'ye tıklanınca Activex'in eklendiği program kapatılacak.
 
Edit1 ve Edit2 Object Inspector penceresinde Sayı1 ve Sayı 2 olarak Görünecek ve Inspector penceresinden düzeneleyebileceğim örneğin: Sayı1'e 50 Sayı2'yede 15 gibi.
 
Label2 Inspector penceresinde Hakkında olarak görünecek ve kısa bir açıklama yazabileceğim.Örneğin;Bu denetim O-CooL tarafından yapılmıştır.
 
Buton2 Inspector penceresinde Kapat olarak görünecek ve ismini değiştirebileceğim.
 
Biraz karışık anlattım heralde kusura bakmayın.Kafama acayip kurcaladı bu activex denetimleri Confused
Yukarı Dön
turknetyazilim Açılır Menü Göster
Moderator Group
Moderator Group
Simge

Kayıt Tarihi: 18.Ocak.2008
Bulundugu Yer: Balıkesir
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 214
  Alıntı turknetyazilim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10.Ocak.2009 Saat 14:20

ActiveX ler benim bildiğim Daha Çok Visual Basic İle Kullanılıyor.Delphi ile De kullanılıyor.

Ama ActiveX Programlarda şahsen kullanmayı önermem.Çünkü Bi sürü dert çıkarıyo.
Sonuçta ACtiveX Denilen Şey Bi Component ama Önermem.Eğer Delphiden Kullanmak İstiyorsan Bence .pas Uzantılı Componentleri Derle ve Kullan derim.Çünkü Onlarda Sadece Exe Dosya Yeterli Oluyo.Ama ActiveX Herhangi bir Component kullandığında Onları Da Programın Exe Dosyası İle Birlikte Dağıtıp Register Etmen Gerekiyo.Yani Uzun İş...
Yine Kendin Bilirsin..Big smile
Yanlışım varsa Söyleyin
 
 
Yukarı Dön
rapstar_mehmet Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge
o-cool

Kayıt Tarihi: 22.Kasim.2006
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 168
  Alıntı rapstar_mehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10.Ocak.2009 Saat 21:03
Ben VB.NET te yapmak istiyom ama istediğim bazı şeyler için bayağ uğraşmam gerekiyor sanırım.Bu delphide çok basit şekilde yapılıyor ondan sordum.Eğer yardım edebilirsen ve/veya edebilen olursa çok memnun kalırım Big smile
Yukarı Dön
rapstar_mehmet Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge
o-cool

Kayıt Tarihi: 22.Kasim.2006
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 168
  Alıntı rapstar_mehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10.Ocak.2009 Saat 21:06
Ya çok pardon birşey sorucam konuda kirlik yapıyorum ama,ben component nasıl yazarım acaba bi bilgin varmı?Delphide pek prof. sayılmam ondan soruyorum belki çok kolay olabilir ama Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Menü Göster



Bu Sayfa 0,141 Saniyede Yüklendi. [power by : WebWiz]