Delphi Prism |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
murat turan
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Bu kullanıcıya ait mesajları bul
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Admin Group Datakent Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003 Bulundugu Yer: Turkey Online: Sitede Değil Gönderilenler: 1798 |
Alıntı Cevapla
Konu: Delphi Prism Gönderim Zamanı: 31.Ekim.2008 Saat 07:47 |
codegear'in gelecek nesil yeni çözümü Delphi Prism multi platformda yazılım geliştirmeyi sağlıyor. daha beta aşamasıdna olan bu proje .net çatısı altında çalışıyor. ve bence en büyük yeniliği .net ile yazılım gelitirip bu yazılımın Windows, Mac ve Linux sistemlerde çalışması. ve sanırım delphinin gelecek nesil ilk sürümü. ve geliştirme arabirimi olarak .net IDE kullanıyor. beta isteğinde bulundum. elime geçtiğinde buradan sizlere bilgi vereceğim. detaylı bilgi;
Düzenleyen murat_turan - 31.Ekim.2008 Saat 08:09 |
|
murat turan
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Admin Group Datakent Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003 Bulundugu Yer: Turkey Online: Sitede Değil Gönderilenler: 1798 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 02.Kasim.2008 Saat 21:55 |
ekran görüntüleri;
|
|
turknetyazilim
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Moderator Group Kayıt Tarihi: 18.Ocak.2008 Bulundugu Yer: Balıkesir Online: Sitede Değil Gönderilenler: 214 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 15.Kasim.2008 Saat 17:05 |
hocam linux desteği de varmış galiba siteden okumuştum.
|
|
rapstar_mehmet
Newbie o-cool Kayıt Tarihi: 22.Kasim.2006 Bulundugu Yer: Turkey Online: Sitede Değil Gönderilenler: 169 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 16.Aralik.2008 Saat 00:53 |
İsmail kardeşim eğer linux desteği varsa çok güzel olur.Son 2 yıldır Linux uyumlu programlar yazmak için araştırma yapıyordum.Artık ümidimi yitirmiştim.
|
|
murat turan
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 18.Aralik.2008 Saat 21:47 |
:) var var çocuklar olmaz mı. Delphi prism temelde .NET kütüpanelerini kulalnıyor. Linux içinde MONO isimli bir alt yapı var ve şimdilik .NET 2.0 sürümü destekliyor ( en son baktığımda öyleydi ) haliyle yaptığınız projeler tam multi platform oluyor. ama çocuklar şunu söyleyebilirimki multi platform olarak QT isimli ( java ve C++ melezi ) bir dilde mevcut. buda multi platform. ayrıca Netbeans ilede ( java tabanlı ) multi platform sistemler geliştirebilirsiniz. ( netbeans download için www.sun.com dan bakabilirsiniz ) www.codegear.com dan delphi prism'in test sürümünüde temin edebilirsiniz.
|
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |