Datakent Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa > Datakent Yazılımları Bilgi Paylaşım Bölümü > Stok Takip & Stok Takip Pro
  Aktif Konular Aktif Konular RSS: Veri al yardımı
  Yardım Yardım  Hızlı Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Veri al yardımı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
sercanozdincer Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge

Kayıt Tarihi: 20.Agustos.2008
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 4
  Alıntı sercanozdincer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Veri al yardımı
    Gönderim Zamanı: 20.Agustos.2008 Saat 10:03
Excelden hangi sütunlara neyin denk geldiğinin açıklamasını yapabilir misiniz?
Yukarı Dön
sercanozdincer Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge

Kayıt Tarihi: 20.Agustos.2008
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 4
  Alıntı sercanozdincer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20.Agustos.2008 Saat 11:30
Stok Kodu     Cinsi   &nb sp; Açıklama - 1     Açıklama - 2     Açıklama - 3     Birimi     ; Sınıfı     GRUBU      FIYAT1     FIYAT2      FIYAT3      FIYAT4     SON_ALIS_TA & nbsp;   SON_ALIS_F    &nb sp;SON_ALIS_T     SON_ALIS_M & nbsp;   SON_SATIS_TA    & nbsp;SON_SATIS_F     SON_SATIS_T&nb sp;    SON_SATIS_M   &nbs p; YILB_MIK     FIYAT1_1      FIYAT2_1    &nbs p;FIYAT3_1     FIYAT4_1      OZELKOD1     OZEL KOD2     RAFNO   &nb sp; GOZNO     BARKODNO &n bsp;   YILB_TUT

Sıralama bu şekildeymiş fakat bir kaç hata tespit ettim tanımlamalar kısmında kaydet olması gereken tuş "kayet" yazıyor bu o çok fazla önemli değil ama sorgulama ekranında "stok kodu" stok no altında yer alıyor "cinside" stok adı altında yer alıyor ve yeni tanımlama yaparken stok adı ile stok no yer almamaktadır. Cinsi derken stok adı ve stok no yerinede stok kodu mu kast edilmiştir bunlar kendiminde stok takip eden bir kişi olarak dikkatimi çekmiştir bana göre aynı anlamları ifade etmemektedir, özellikle stok adı ve cinsi tamemen farklı şeyleri kast etmektedir. Bu hataların düzeltilmesi halinde programı kullanmaya başlayacağım tabiki şuan daha 1 saattir test ediyorum bu hataları gördüm yetkililere ve programı yazan arkadaşlara tşk ediyorum güzel program yapmışlar başarılarının devamını dilerim
Yukarı Dön
sercanozdincer Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge

Kayıt Tarihi: 20.Agustos.2008
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 4
  Alıntı sercanozdincer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20.Agustos.2008 Saat 11:38
http://uploaded.to/?id=x6pz47
EKLEDİĞİM EXCEL DOSYASINI İNCELERSENİZ SEVİNİRİM
Yukarı Dön
sercanozdincer Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge

Kayıt Tarihi: 20.Agustos.2008
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 4
  Alıntı sercanozdincer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20.Agustos.2008 Saat 14:29
Benim girecegim aynı parçaya ait bir kaç tane stok kodu ve parça adı vede ayrıca parçanın ait olduğu makine model(ler)i var onları nasıl girebilirim açıklama bölümüne girdim diyelim daha sonradan sorgulama yapacağım zaman bütün alanlarda arama yapması için bir seçenek ekleseniz daha faydalı olmaz mı mesela 2. parça adı abc bunu açıklama 1 veya özel kod 1 e kaydettim diyelim hangi parçanın 2. nosunu nereye kaydettiğimi aklımda tutamayacağımdan sorguyuda sağlıklı yapamam. Birde aynı parça adında ve numarasında elimde birkaç farklı marka malzeme bulunmaktadır aynı parça numarası ve farklı marka veya modele ait malzemenin kayıt edilmesinin sağlanması, kısacası:
1- Yazdığımız sorgunun bütün alanlarda araması,
2- Marka, model seçenekleri ve bunlara ait girilen mükerrer verilenin (parça adı, parça no gibi) kayıt edilmesi
3- Parça birkaç modelde kullanılıyorsa (a,b,c,d modeli gibi) girilen modellerin istenilen veya hepsinin seçilme imkanı "123 nolu abc isimli ürün x,y,z modellerinde kullanılıyor gibi"
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1772
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27.Agustos.2008 Saat 08:30

merhaba, içerisinde veri olan bir örnek dosya göndereyim,

http://forum.datakent.com/Uploads_File/VeriAlimiOrnekDosya.x ls  adresinden dosyayı temin edebilirsiniz.

Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1772
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27.Agustos.2008 Saat 08:34

merhaba. sanırım kulladığınız stok yazılımı 1.5 sürümü. bir stok numarası bir kez kaydedilebiliyor. ikinci kez buna izin verilmiyor. arama için aradığınız bir bilginin tüm alanlarda aratılması gibi bir seçenek mevcut değil. fakat hemen hemen tüm alanlara göre ayrı ayrı arama yapma imkanınız mevcuttur. stok hareketleri menüsünde > gelişmiş sorgulama > sorguama alanları kısmından seçim yapabilirsiniz, veya stoklarda arama yapacaksanız yine stok girişleri > stok bilgi düzenleme menüsü altında sorgulama alanı mevcyttur. bu bahsettiklerim bireysel sorgulama alanlarıdır.

Yukarı Dön
muratti2283 Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie


Kayıt Tarihi: 01.Temmuz.2011
Bulundugu Yer: ANKARA
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 4
  Alıntı muratti2283 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01.Temmuz.2011 Saat 17:29

http://uploaded.to/?id=x6pz47  BURADA VERDİĞİNİ TABLODA GENEL TOPLAM  YOK ...COK ÖNEMLİ DEGİL YANLIZ BEN YAPTIGIM BÜTÜN STOK CIKTILARINDA YADA GİRDİLERİNDE BU SABLONU KULLANABİLİRMİYİM HER AKTARDIGIMDA TEKRAR YAPMAM GEREKİYO HEP AYNI SABLONU KULLANAMAZMIYIM

MURATTİ2283
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1772
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01.Temmuz.2011 Saat 18:43
Merhaba, gönderdiğiniz link kopuk haliyle birşey göremedim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Menü Göster



Bu Sayfa 0,141 Saniyede Yüklendi. [power by : WebWiz]