Datakent Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa > Datakent Yazılımları Bilgi Paylaşım Bölümü > Kasa Programi
  Aktif Konular Aktif Konular RSS: kasa programı virüs uyarısı veriyor
  Yardım Yardım  Hızlı Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kasa programı virüs uyarısı veriyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
merdogan Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie


Kayıt Tarihi: 08.Nisan.2008
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 3
  Alıntı merdogan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kasa programı virüs uyarısı veriyor
    Gönderim Zamanı: 08.Nisan.2008 Saat 04:22

Selamlar,

Kasa programının ücretsiz versiyonunu kullanmaktaydım, bugün programı çalıştırmak isteyince antivirüs programı "kasapro.exe" dosyasında trojan (Win32-Agent-URB [Trk]) uyarısında bulundu ve çalıştırmadı. Daha önce download ettiğim setup dosyasından kurulumu tekrar yapayım dedim ve kurulum esnasında da aynı trojan (Win32-Agent-URB [Trk]) uyarısı çıktı ve durduruldu. Bende sizin sitenizden proğramı tekrar indirmeye başladım tam yükleme tamamlanacağı sırada aynı trojan (Win32-Agent-URB [Trk]) uyarısı sitenizden yüklediğim dosya için de çıktı ve yükleme kesildi, bu durum hakkında bir öneriniz var mı?

Yukarı Dön
Deadly_scorpion Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge
YaŞaYan Ölü

Kayıt Tarihi: 21.Temmuz.2007
Bulundugu Yer: Hüzün Adası
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 166
  Alıntı Deadly_scorpion Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08.Nisan.2008 Saat 07:35

Merhaba;

Datakent programlarında Trojen sözkonusu olamaz.Sadece virüs programlarının bazıları programlarda kullanılan bazı normal kodlarıda virüs veya Trojen gibi algılıyor.Size Anti virüs programınızı kapatıp kurulumu öyle yapmanızı öneririm.

Belki bir parça tuhafım...
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1735
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08.Nisan.2008 Saat 10:33

merhaba, bugün bu sorunla ilgili 3 ayrı kullanıcı aradı. Avast güncelleme sornası yazılımı trojan olarak algılamaya başlamış. Yazılım içerisinde kur güncelleme ve yeni sürüm kontrolü için internet erişim nesneleri var. Sanırım bu sebeple sorun doğurmakta. fakat bu modülleri yazılımdan çıkartma imkanım yok. avast da isteğe bağlı yazılımları taramayı devre dışı bırakma özelliği sanırım var. bunu deneyip tekrar bilgi vereceğim. datakent.com da bir çok yaılımda aynı sistemle internet erişimi nesneleri mevcuttur.



Düzenleyen administrator - 08.Nisan.2008 Saat 15:33
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1735
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08.Nisan.2008 Saat 15:27

http://virusscan.jotti.org/   adresinde kasapro.exe için yapılan test sonuçları aşağıdadır. yalnızca kasa yazılımının uygulama dosyasını yaptım. datakent.com da bulunan kasa, müşteri takip, stok, stok fatura, evlendirme bildirimi, hasta takip, öğrenci özlük yazılımlardada AVAST benzer uyarıyı vermektedir. listede olmayan ve benim bizzat kullandığım norton da böyle bir uyarı vermemekte.



Düzenleyen administrator - 08.Nisan.2008 Saat 15:34
Yukarı Dön
merdogan Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie


Kayıt Tarihi: 08.Nisan.2008
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 3
  Alıntı merdogan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08.Nisan.2008 Saat 16:16
yani anlaşılan en azından şimdilik bir çözüm yok galiba,
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1735
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08.Nisan.2008 Saat 16:22
az önce avast teknik destek ekibine eposta gönderdim. olayı izah ettim bakalım ne cevap verecekler.
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1735
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09.Nisan.2008 Saat 04:50

tekrar merhaba, Avast'a gönderdiğim eposta ya yanıt geldi. aşağıdaki gibidir. kendi yazılımlarında ufak bir yanlışlık varmış ve sorunu giermişler. ve Avast'ı tekrar güncelleyiniz diyorlar. yani siz Avast kullanan kullanıcılar Avast yazılımınızı güncellediğinizde bu sorun ortadan kalkacaktır. ve silinen Kasa yazılımının exe dosyası içinde http://www.datakent.com/programlar/ky.exe adresinden yamayı indirebilirsiniz. iyi çalışmalar.

------------------------------------------------------------ -------------------------

Hello!

Thank you for contacting ALWIL Software company with your concerns.

My name is Michal and I am happy to assist you today.

Please, update your avast! virus database and then scan that file again. There were some false alarms removed. Anyway, if there's still false detection, send me that concrete file to analyse. In some password-protected archive preferably. We are sorry for this inconvenience.

If you need further assistance, don't hesitate to contact me again.
__
Best regards

Michal Zrubecky
ALWIL Software a.s.

Ticket Details
===================
Ticket ID: ZZE-429467
Department: [ENG] Technical support
Priority: Default
Status: On Hold

Yukarı Dön
Mehmet Akif Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie
Simge

Kayıt Tarihi: 25.Ocak.2007
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 11
  Alıntı Mehmet Akif Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09.Nisan.2008 Saat 06:18
Dün bu konuyla ilgili cep tel aramıştım.

ilgine teşekkür ederiz problem halloldu.

çalışmalarında başarılar dilerim.
Yukarı Dön
merdogan Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie


Kayıt Tarihi: 08.Nisan.2008
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 3
  Alıntı merdogan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09.Nisan.2008 Saat 15:55

 

evet, avast için ekstra bir şey yapmama gerek kalmadı güncellemelerini zaten çok sık yapıyor program, yukarıdaki yamayı da kurunca program çalışmaya kaldığı yerden devam etmeye başladı, alakanıza müteşekkirim, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

 

Yukarı Dön
relgycandy Açılır Menü Göster
Newbie
Newbie


Kayıt Tarihi: 14.Ocak.2013
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 3
  Alıntı relgycandy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14.Ocak.2013 Saat 13:09
Datakent programlarinda Trojen sözkonusu olamaz.



___________________________________________
wow gold|D3 Gold|wow gold kaufen


relgycandy
Yukarı Dön
murat turan Açılır Menü Göster
Admin Group
Admin Group
Simge
Datakent

Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003
Bulundugu Yer: Turkey
Online: Sitede Değil
Gönderilenler: 1735
  Alıntı murat turan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16.Ocak.2013 Saat 11:31
Teşekkürler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Menü Göster



Bu Sayfa 0,109 Saniyede Yüklendi. [power by : WebWiz]