Nesnenin Üyelerini Dinamik Olarak Çağırmak |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
turknetyazilim
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Bu kullanıcıya ait mesajları bul
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Moderator Group Kayıt Tarihi: 18.Ocak.2008 Bulundugu Yer: Balıkesir Online: Sitede Değil Gönderilenler: 214 |
Alıntı Cevapla
Konu: Nesnenin Üyelerini Dinamik Olarak Çağırmak Gönderim Zamanı: 12.Mart.2011 Saat 17:16 |
|
Merhaba Arkadaşlar; Bu makalede .Net uygulamalarında bir Classın üyelerini (Fonksiyon,Prosedür,özellik gibi zımbırtılarını) dinamik olarak nasıl çağırabiliriz onu anlatıcam.
Bu yöntem Plugin Tabanlı Programlamada kullanılıyor.Bende bir projede kullandım.Projeyi yazarken Farklı Classlardaki Farklı isimlerdeki methodları tek bir class içersinden çağırmam gerekiyordu.Nasıl çözerim derken aklıma bu yöntem geldi ve kullandım.Bu yöntemi en çok nesnelerin(Class) methodlarına(prosedür veya fonksiyon) veya özelliklerine(Property) dinamik olarak erişmek istediğinizde çok işinize yarayacaktır. Aşağıda bahsettiğim konuyla ilgili C# ve Visual Basic dilinde basit iki örnek var.Ben örneklerde prosedür ve fonksiyon çağrmayı örnekledim.İsterseniz Nesnenin istediğiniz bir özelliğini okuyup,değiştirebilirsiniz. Tabi dinamik olarak.
Düzenleyen turknetyazilim - 12.Mart.2011 Saat 17:22 |
||
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |