VirtualBox Disk boyutu değiştirilmesi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
murat turan
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Bu kullanıcıya ait mesajları bul
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Admin Group Datakent Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003 Bulundugu Yer: Turkey Online: Sitede Değil Gönderilenler: 1798 |
Alıntı Cevapla
Konu: VirtualBox Disk boyutu değiştirilmesi Gönderim Zamanı: 07.Haziran.2013 Saat 14:03 |
VirtualBox 'a sanal işletim sistemi kurdunuz ve kurulumda disk boyutunu 10GB yaptınız. Bir süre sonra disk boyutu size yetersiz geldi. Bu durumda VirtualBox Disk boyutunu nasıl arttırabilirsin
komut ekranını açınız (Başlat >> Çalıştır >> CMD veya Win+R >> CMD) Bende VirtualBox "C:\Program Files\VirtualBox" konumuna kurulmuş. Bu konuma giriniz. cd C:\Program Files\VirtualBox akabinde aşağıdaki komutu yazınız ki ben yaklaşık 22GB diski yapmak istediğim için 22000 olarak değer girdim. ve bende sanal disk "E:\xp\Win XP.vdi" konumundaydı, bu konumuda sizdeki konuma göre değiştiriniz. VBoxManage.exe modifyhd "E:\xp\Win XP.vdi" --resize 22000 ve enter ile işlemi bitiriniz. Bu esnada sanal makine açık olmamalı. akabinde sanal işletim sistemini açın ve bilgisayara sağ tıklayıp yönet bölümüne oradan da disk yönetimine girin. disklerde yeni bölümlendirilmemiş bir disk göreceksiniz. buna sağ tıklayıp yönergeleri izleyin ve disk'i aktif hale getirin. Düzenleyen murat turan - 07.Haziran.2013 Saat 14:08 |
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |