Ufak bir yardım ( ders proğramı ) |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
PaLeSTiNe
Newbie Kayıt Tarihi: 07.Mayis.2010 Online: Sitede Değil Gönderilenler: 4 |
Alıntı Cevapla
Konu: Ufak bir yardım ( ders proğramı ) Gönderim Zamanı: 07.Mayis.2010 Saat 19:11 |
Selam arkadaslar forumlarda gezinirken burasi denk geldi genis kapsamlida hem,hosuma gitti. Ben univ 2.sinif bilg.programciligi okuyorum. Proje odevim var otomatik ders dagitim programi.
Suanda %85 i bitmis durumda ama ufak bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
form1 de 2 listbox um var , birinde ders adı-ogretmenadı-ders sınıfı, digerınde saatleri mevcut durumda..
LİSTBOX1 LİSTBOX2
delphi-ali veli - lab3 4
asp-ali ali -lab2 2 seklinde.. forum 2 de de 1 adet Stringgrid im var , burda dersleri dagıt dedigimde suanda dersleri haftanın degisik gun ve saatlerine dagitiyorum , sizden ricam bu stringgrid e derslerin karsisindaki ders saati kadar yazilmasidir , bir turlu yapamadim..
Yardimci olabilirseniz cok sevinirim,gerekirse mail adresimi verebilirim uzun surer derseniz..
Simdiden cok tesekkurler , iyi forumlar..
|
|
murat turan
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Bu kullanıcıya ait mesajları bul
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Admin Group Datakent Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003 Bulundugu Yer: Turkey Online: Sitede Değil Gönderilenler: 1798 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 08.Mayis.2010 Saat 12:43 |
merhabalar. derslerin karşısındaki ders saati kadar yazilması. burada demek istediğin x dersinde 5 saat varsa x dersini 5 defa mı yazdırmak. bunu mu demek istedin? |
|
PaLeSTiNe
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 08.Mayis.2010 Saat 13:23 |
Evet abi aynen onu demek istedim.. yani delphi dersinde 4 saat yazıyorsa 4 kere yazdırılsın istiyorum.
|
|
murat turan
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Admin Group Datakent Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003 Bulundugu Yer: Turkey Online: Sitede Değil Gönderilenler: 1798 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 08.Mayis.2010 Saat 18:52 |
derslerin olduğu liste kutusu içerisindeki nesne adedine göre döngü aç ör: delphi, vb, c# (üç ders varsa üçlü döngü aç. listbox.items.count) sonra döngü içi bir döngü daha aç. buda aktif ders için ders saatini öğren okadarda iç döngü aç ve iç döngüde stringgrid in rowcount'u+1 yap ve yeni eklenen satıra aktif dersi yazdır. çaktın? |
|
PaLeSTiNe
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 08.Mayis.2010 Saat 19:30 |
Abi anladım, dediğinizi denedimde daha önce ufakdan ama bir türlü randımana oturtamadım. Size yaptığım örneği mail atsam bir göz geçirirmisiniz ? Tek eklenecek şey o ilgilenebilirmisiniz?
|
|
murat turan
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 09.Mayis.2010 Saat 09:53 |
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var I, I2: Integer; ax:SmallInt; begin StringGrid1.RowCount := 2; StringGrid1.FixedRows := 1; StringGrid1.Cells[0,0] :='Dersler';
for I := 0 to ListBox1.Count - 1 do
begin ax := StrToIntDef( ListBox2.Items.Strings,0); for I2 := 0 to ax - 1 do
begin StringGrid1.RowCount := StringGrid1.RowCount + 1; StringGrid1.Cells[0,StringGrid1.RowCount-2] := ListBox1.Items.Strings;
end;
end;
if StringGrid1.RowCount > 2 then
StringGrid1.RowCount := StringGrid1.RowCount -1 ; end; Düzenleyen murat turan - 09.Mayis.2010 Saat 09:54 |
|
PaLeSTiNe
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 09.Mayis.2010 Saat 10:23 |
Çok sağol abi yardımların için,bailığı kilitleyebilirsiniz yardımınız için tekrar teşekkür ederim
|
|
murat turan
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 13.Mayis.2010 Saat 17:05 |
kodda ListBox2.Items.String olan kısımlar aşağıdaki gibi olacak. delphiden kopyala yapıştır yaptım nedense köşeli parantezler uçmuş.
ListBox2.Items.Strings[ I ] Düzenleyen murat turan - 13.Mayis.2010 Saat 17:06 |
|
turknetyazilim
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Moderator Group Kayıt Tarihi: 18.Ocak.2008 Bulundugu Yer: Balıkesir Online: Sitede Değil Gönderilenler: 214 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 20.Mayis.2010 Saat 11:32 |
Murat abi nerelerdesin döndün mü ? |
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |