Kasa Programının farklı bir bilgisayara taşınması |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
izmir35
Newbie Kayıt Tarihi: 17.Aralik.2011 Online: Sitede Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla
Konu: Kasa Programının farklı bir bilgisayara taşınması Gönderim Zamanı: 17.Aralik.2011 Saat 10:12 |
Merhaba, Kasa programı 6.0 kullanıyordum. Bilgisayarım çöktü formarladım. Kasayı yedeklerden yükledim ancak hata veriyor veri kaybı olmadan nasıl çalıştırabilirim. Yukarıda anlattığınız gibi yapmaya çalıştım Yönetici olarak çalıştır çıkmıyor. Cevaplarınız için teşekkürler |
|
murat turan
Üye Profili
Özel Mesaj Yolla
Bu kullanıcıya ait mesajları bul
Üyenin Web Sitesie Git
Arkadaş Listeme Ekle
Admin Group Datakent Kayıt Tarihi: 01.Ekim.2003 Bulundugu Yer: Turkey Online: Sitede Değil Gönderilenler: 1798 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 14.Kasim.2011 Saat 10:04 |
Soru: Kasa programını farklı bir bilgisayara nasıl taşıyabilirim?
Cevap:
1-Kasa programınızın olduğu bilgisayara geçiniz. Kasa programının kısayolundan hedef konuma gidiniz ( Windows 7 kullanıyorsanız kısayol simgesine sağ tıklayıp DOSYA KONUMUNU AÇ ile programın kök dizinine gidebilirsiniz. Windows XP kullaniyorsanız, kasa programının kısayoluna sağ tıklayıp özelliklerine giriniz ve kısayo lsekmesinde hedef bul veya dosya konumunu aç gibi bir komut görürsünüz. )
* Kopyalama esnasında kasa programı kapalı olmalıdır. 2-Programın kök dizinini tamamen flash belleğinize/CD/DVD gibi bir aygıta kopyalayınız. Yeni bilgisayarın C:/D:/.. (hangisürücüye taşımak istiyorsanız) sürücüsüne kopya aldığınız kasa programı kök dizinini taşıyınız. Taşıma sonrası;
yeni bilgisayara www.datakent.com/programlar/bde51.exe dosyasını indirip kurunuz. (Windows 7 için BDE kurulumunu, kurulum dosyasına sağ tıklayıp Yönetici Olarak çalıştır komutu ile çalıştırınız.
3-Yeni bilgisayara kopyalama sonrası, yeni bilgisayardaki kasa programı dizinindeki KASAPRO adındaki program uygulama dosyasına sağ tıklayıp GÖNDER menüsü altındaki MASA ÜSTÜNE KISAYOL OLUŞTUR komutu ile programın kısayolunu masa üzerine alınız.
*Windows 7 kullanıyorsanız, Masa üzerindeki kasa kısayoluna sağ tıklayıp özelliklerine giriniz ve kısayol sekmesindeki GELİŞMİŞ komutuna tıklayınız. Açılan form'dan BU PROGRAMI YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞTIR seçimini seçiniz ve işlemi Tamam ile onaylayınız.
4-Programın yeni bilgisayarda lisanslanması işlemi için size bildirilen lisans numarasını sıfırlayıp tekrar kullanabilirsiniz. |
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |